Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial

Editorial

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,
před časem jsem vás informoval, že Respekt podal protest Jiřímu Paroubkovi proti tomu, že jeho úřad dovolil na tiskové konferenci s čínským premiérem klást otázky jen předem vybraným novinářům.

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,

před časem jsem vás informoval, že Respekt podal protest Jiřímu Paroubkovi proti tomu, že jeho úřad dovolil na tiskové konferenci s čínským premiérem klást otázky jen předem vybraným novinářům. Jak to celé dopadlo? Dostali jsme odpověď, kterou si můžete přečíst na našem webu.

Dále o protestu informovala v anglickém vysílání BBC. A do třetice krátce po podání protestu jsme byli vyškrtnuti z novinářského doprovodu Jiřího Paroubka na cestu do Indie s vysvětlením, že se nevejdeme do auta přistaveného pro novináře v Dillí na letišti. Nebylo nám ani dovoleno, abychom si cestu z letiště zaplatili sami. Stejně tak nám premiérova kancelář odmítla vysvětlit, jaké jiné novináře ještě vyřadila a podle jakých kritérií. Až po několikadenním urgování nám bylo řečeno, že na cestu mohly jet pouze veřejnoprávní média a velké deníky. Jenže skutečnost je jiná: žádný ze čtyř hlavních deníků neměl o cestu zájem a kromě České televize, rádia a ČTK přibral Paroubek do Indie ještě redaktory regionální televize a bulvárních novin zvaných Šíp.

Přeji vám příjemný zimní týden.

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 43 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].