Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Scéna

Film

To nejlepší z filmové produkce pro tento týden.

Marta (ČR)

Ve čtvrtek proběhne v Malém sále karlovarského hotelu Thermal premiéra absolventského filmu režisérky Marty Novákové. Ve filmu, zasazeném do válečné reality, se představuje herečka Petra Špalková a herci Jan Novotný a Vojtěch Štěpánek.

Partyzánka Marta v podání Petry Špalkové se chytí do pasti nastražené na zvířata. Zraněná se tak dostává do domácnosti dvou mužů žijících na samotě uprostřed lesa.

Mrzoutský otec (Jan Novotný) s nelibostí přihlíží tomu, jak jeho dospívající syn (Vojtěch Štěpánek) ošetřuje Martu a sbližuje se s ní. V lesích kolem je spousta vojáků, kteří představují nebezpečí pro všechny tři; otec se bojí, aby neodvedli syna do války, syn, aby nepřišel o Martu – a Marta se bojí o život.

Fresh Film Fest, Karlovy Vary, 30. 8.–3. 9.

Už 3. ročník mezinárodního studentského filmového festivalu. Organizátoři pozoruhodné akce slibují 200 filmů a „živou platformu pro výměnu názorů mezi mladými filmovými umělci z celého světa“. Fresh Film Fest je pokračovatelem zajímavého festivalu CILECT, který byl pořádán v Karlových Varech původně jako nezávislý festival a poté jako součást Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Dnes za ním stojí především studenti FAMU v čele s děkanem Michalem Bregantem.

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 42 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].