Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Scéna

Televize

Zajímavé dokumenty a filmy pro tento týden.

vobrazek_81.jpeg • Autor: Respekt
vobrazek_81.jpeg • Autor: Respekt

Kdo chce sobotní večer strávit před obrazovkou, určitě neudělá chybu, když ve 21.05 zapne na ČT 1 film Přeber si to. Komedie sršící černým humorem ukazuje mafiánské prostředí z poněkud nezvyklé perspektivy. Respektovaný kmotr Paul Viti není od smrti milovaného otce ve své kůži. Trápí ho panické ataky, záchvaty úzkosti, třes rukou a při telenovelách pláče jako želva. Na vraždy a násilí, nezbytnou náplň své profese, není schopen ani pomyslet, a to se zrovna chystá velká válka gangů. Svěřit se v mafiánském prostředí samozřejmě není komu, a tak si Paul v obavách ze ztráty prestiže najímá psychiatra. Sloužit prvnímu muži podsvětí je práce na plný úvazek, která se těžko odmítá, takže po první konzultaci se lékař stává takovým mafiánovým osobním otrokem.

Na středeční večer (21.55) připravila ČT 2 vysílání dokumentu

Afoňka už nechce pást soby

, který před rokem zvítězil v soutěži dokumentárního festivalu v Jihlavě. Režisér Martin Ryšavý zachytil dilema mladého sibiřského pastevce Afanasije, který nechce žít tradičním způsobem života jako jeho předci a sní o odchodu do města.

Pozdní čtvrteční večer (ČT 2, 22.20) bude patřit norsko-britské road movie

Aberdeen

. Úspěšná právnička Kaise neochotně svolí, že doprovodí svého alkoholického otce na léčení do Skotska. Nechtěný výlet plný problémů rozpohybuje jejich léta…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 39 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].