Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Dopisy

Výběr z dopisů našich čtenářů.

Prokletí polopravd a nedořečených citací

V článku Jáchyma Topola Prokletí nechtěných dětí (Respekt č. 15/06) se píše spousta polopravd, nedořečených citací a mých „vzkazů“, které jsem nikdy neřekla!

Faktem je, že se mnou chtěl Jáchym Topol po přečtení rozhovoru v únorovém čísle Marianne (pozn. redakce: rozhovor s T. Boučkovou najdete na www.marianne.cz) také udělat rozhovor na téma Romů v naší společnosti, stejně jako o adopcích. Odmítla jsem to s tím, že žádný expert na Romy nejsem, že si nechci dělat z tohoto závažného tématu „trafiku“, že jsou snad i jiní lidé s podobnými zkušenostmi a že jsem s rozhovorem pro Marianne měla velký vnitřní problém a už o tom víc nechci mluvit, protože to téma je pro mě pořád velmi živé, drásavé a depresivní.

Taky jsem panu Topolovi řekla, ať klidně z mého rozhovoru pro Marianne vychází. Netušila jsem, že použije z citací jen polovinu – a druhou nikoli, čímž celé vyznění velmi zkreslí. Že si vymyslí vzkaz, který jsem nikdy neřekla, a vůbec, že mě takhle použije a zneužije.

Ano, po naší velmi smutné zkušenosti, kdy se nám rodina téměř rozpadla, jsem řekla ve zmíněném rozhovoru mimo jiné toto: ASI BYCH VÁHALA nad tím, zda vychovávat dítě jiného etnika. Protože zjišťuji, že se asi nedá roubovat všechno na všechno. A že je v nás toho uloženého po generace mnohem víc,…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 41 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].