Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Diskuse

Před 10 lety

Zdá se, že tvrzení „historie se opakuje“ má něco do sebe. Před 10 lety jsme psali, že „show Davida Ratha“ „dokázala i největším pochybovačům, s jakým fenomenálním talentem dokáže tento lékař udržet pozornost veřejnosti“.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Zdá se, že tvrzení „historie se opakuje“ má něco do sebe. Před 10 lety jsme psali, že „show Davida Ratha“ „dokázala i největším pochybovačům, s jakým fenomenálním talentem dokáže tento lékař udržet pozornost veřejnosti“. Na té větě není co měnit, byť už Rath nevystupuje coby kritik ministra zdravotnictví, ale sám je ministrem.

Evropou v té době šla rovněž panika jako v těchto dnech, jen se lidé neděsili ptačí chřipky, ale nemoci šílených krav, která trápila Velkou Británii.

Čeští agenti BIS se konečně stěhovali do nové budovy, ale nastal problém: „Centrála BIS je malebně zasazena na okraj stodůlkovského sídliště… Prakticky ze všech míst v okolí vidí náhodný pozorovatel kontrarozvědčíkům až do kuchyně.“ Navíc se tajná služby do své nové centrály ani nevešla.

Číslo přineslo i reportáž z největší stavby v dějinách Česka, která se za sto miliard korun vypíná častěji než domácí sporák. Okolní vesnice byly spokojené, dostávaly sponzorské dary i nabídky na práci. „Mám stavební firmu, a dokud nebude hotovo, bude mi dobře,“ říká v reportáži mladý muž z nedalekých Bohunic. Podobně výhodnou a jistou práci by prý pár kilometrů od domova těžko sháněl. „Až to spustí, tak se okamžitě odstěhuju, ale teď na Temelín nedám dopustit.“

Ovšem bezesporu největší rozruch vyvolaly policejní manévry, „v jejichž rámci dvě…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 41 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].