Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Diskuse

Jen pro vyvolené

Je i naším záměrem usilovat „o lepší pražskou kulturu“, aktivně jsme tak jednaly v minulosti a budeme tak jednat i nadále. Chtěly jsme tímto okomentovat nekritickou veřejnou prezentaci dosažených výsledků.

Je i naším záměrem usilovat „o lepší pražskou kulturu“, aktivně jsme tak jednaly v minulosti a budeme tak jednat i nadále. Chtěly jsme tímto okomentovat nekritickou veřejnou prezentaci dosažených výsledků.

Náš článek rovněž nevznikl jen ze sobecké potřeby získat pro sebe, respektive pro divadlo Alfred ve dvoře, maximum peněz, ale mimo jiné také z popudu našich dalších kolegů závislých na grantech. Abychom tato tvrzení podpořily, umístíme celý článek, který je v Respektu krácen, na stránky www.econnect.ecn.czwww.bezkorupce.cz, kde ho bude moci každý souhlasící podepsat.

Stále tedy tvrdíme: reforma grantového systému je nedokončená, odborníci v grantové komisi jsou v menšině – nejsou dodržována platná pravidla grantového řízení, veřejná slyšení nemají na rozhodování komise žádný vliv.

Navíc bylo letos v rámci čtyřletých grantů opět nerovnoměrně rozděleno 28,8 % z celkového rozpočtu mezi tři kluby; 71,2 % potom mezi 39 zbývajících žadatelů z nejrůznějších kulturních oblastí.

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 44 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].