Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Jan Kraus: Odejděte, nebo jdu já

Nejpopulárnější a nejvýraznější tvář České televize je zřejmě na odchodu. Jan Kraus hrozí, že pokud generální ředitel Janeček nevyhodí svého tajemníka s problematickou minulostí, půjde on.</

Fotografie: Radim Hreha: Dejte mi tok informací a já ho zkoordinuji. • Autor: Respekt
Fotografie: Radim Hreha: Dejte mi tok informací a já ho zkoordinuji. • Autor: Respekt

Nejpopulárnější a nejvýraznější tvář České televize je zřejmě na odchodu. Jan Kraus hrozí, že pokud generální ředitel Janeček nevyhodí svého tajemníka s problematickou minulostí, půjde on.

Talk show moderátora Jana Krause Uvolněte se, prosím je jedním z nejúspěšnějších pořadů České televize: v pátek večer pravidelně poráží konkurenci, pořad získal dvě ceny filmové akademie Elsa, naposled ho diváci v anketě Týtý zvolili nejlepším televizním pořadem a Krause „osobností zábavných pořadů“. Teď se ale spolupráce otřásá.

Pro ředitele ČT Jiřího Janečka totiž začal před dvěma týdny jako ředitel jeho sekretariátu a člen nejužšího vedení televize pracovat Radim Hreha. Širší veřejnosti bezesporu cizí jméno, ale v mediálních kruzích je tento muž více než známý.

Do povědomí se dostal především spoluprací s podnikatelem Jaroslavem Berkou, který vlastní Regionální televizní agenturu zajišťující mimopražské zpravodajství pro Novu a Primu (v RTA byl Hreha do loňského podzimu členem dozorčí rady) a agenturu Česká média. Ta produkuje mediální analýzy (mezi zákazníky je opět Nova) a provozuje server Česká média, kde byl Hreha ředitelem a jedním z kmenových autorů.

Berka založil i PR společnost CEPRA, která propagovala TV Nova a lobbovala pro ni v době vladaření Vladimíra Železného. A značně úspěšně, podařilo se jí přesvědčit poslance, aby přijali účelový zákon o rozhlasovém a…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 44 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].