Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Správný směr

Takže v Brně asi vznikne světové centrum klinického výzkumu, kde budou spolupracovat američtí a čeští experti na zlepšování zdravotnických postupů. A unikátní projekt se rozhodla finančně podpořit – možná až do výše dvou miliard – i česká vláda.

Takže v Brně asi vznikne světové centrum klinického výzkumu, kde budou spolupracovat američtí a čeští experti na zlepšování zdravotnických postupů. A unikátní projekt se rozhodla finančně podpořit – možná až do výše dvou miliard – i česká vláda. Je to nepochybně spousta peněz, ale dobře vydaných peněz. „Brněnský“ verdikt je jedním z nejlepších rozhodnutí kabinetu za poslední dobu a naznačením cesty, kterou by se české země měly vydat.

Tolik vychvalovaný příchod korejské firmy Hyundai je investice minulosti, protože zemi sice přinese krátkodobě peníze, ale rozvrátí místní komunitu i krajinu. Vybudování kliniky však může být investicí do budoucnosti, která k Česku obrátí pozornost vědců z celého světa. To nejen podpoří lesk země, ale přiměje třeba i řadu odborníků neodejít a zůstat tady, protože tu budou mít k dispozici to nejlepší. Tedy ideální boj s odlivem mozků.

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 38 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].