Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial

Editorial

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,
v novém Respektu na větším prostoru přinášíme dvě témata: jednak hlavní text čísla o Karlovi IV. v rubrice Téma a za druhé komentář a zpravodajský text o stavu českého středního školství.

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,

v novém Respektu na větším prostoru přinášíme dvě témata: jednak hlavní text čísla o Karlovi IV. v rubrice Téma a za druhé komentářzpravodajský text o stavu českého středního školství. Respekt je od začátku příznivcem školských reforem, redukce počtu učilišť, vzniku nových gymnázií a zrušení přijímacích zkoušek. Nyní s tímto plánem vystoupila ministryně školství, naděje na úspěch jsou ale nejasné.

Vedle další pozoruhodné reportáže Jáchyma Topola tiskneme také vítězné práce literární soutěže studentů středních škol, kterou pořádá Respekt spolu se společností Člověk v tísni. Tématem soutěže byla naše komunistická minulost. O tom, jak se s ním studenti vypořádali, se můžete přesvědčit na straně (O baronovi Christianu BattaglioviPaměť rodinného alba). A pokud také patříte k těm, kteří nerozumí tancům kolem českého zdravotnictví, v příštím Respektu si můžete příběh ministra Ratha a jeho politiky přečíst v obsáhlé a srozumitelné analýze.

Srdečně zdraví

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 43 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].