Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Scéna

Hudba

„Rádi se pohybujeme na hranici špatného vkusu,“ říká kytarista německé metalovo-industriální kapely Rammstein. Po dlouhé době se o vkusu této kapely bude moci na vlastní kůži přesvědčit i zdejší publikum. Rammstein, současná nejslavnější německy zpívající skupina, rozehraje svou teatrální pyrotechnickou show toto úterý v ostravské ČEZ Aréně. Jako předskokani vystoupí Apocalyptica – metalová cella z Finska.

vobrazek_345.jpeg • Autor: Respekt
vobrazek_345.jpeg • Autor: Respekt

„Rádi se pohybujeme na hranici špatného vkusu,“ říká kytarista německé metalovo-industriální kapely Rammstein. Po dlouhé době se o vkusu této kapely bude moci na vlastní kůži přesvědčit i zdejší publikum. Rammstein, současná nejslavnější německy zpívající skupina, rozehraje svou teatrální pyrotechnickou show toto úterý v ostravské ČEZ Aréně. Jako předskokani vystoupí Apocalyptica – metalová cella z Finska.

•••

Výtvarník Petr Nikl dokončil přípravy na světovou výstavu EXPO 2005 a opět obnovuje své hudební aktivity. Spolu s Lakomými Barkami Moberg Ensemble vystoupí v pátek 25. 2. v pražském klubu Delta. Na programu koncertu se jistě objeví repertoár z Niklovy úspěšné desky Nebojím se smrtihlava.

•••

Žánr blues je již delší dobu zdařile oživován v západní Africe. Zvláště na pomezí Maroka, Mali a Mauretánie se daří skvěle svébytné formě blues díky potomkům černých otroků, tak řečeným Gnawům. Marocký zpěvák a hráč na kytaru a tradiční loutnu guimbri Majid Bekkas, jenž se svou kapelou vystoupí v sobotu 26. 2. v pražském Paláci Akropolis, zná tradici Gnawů velmi dobře (pečlivě ji studoval u mistra Ba Houmaneho). K tomu však dokáže ještě míchat prvky západní hudební kultury, zvláště rhythm & blues a jazz. Jeho pražský koncert bude vítaným zpestřením zimní sezony.

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 43 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].