Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Dopisy

Žádna Mekka korupce

V článku Co se nosí: máslo na hlavě (Respektu č. 27/2005) Eliška Bártová krom jiného popisuje situaci v Liberci. Protože jsem členem místní rady ODS, cítím potřebu k článku leccos dodat. Pro začátek považuji za nutné zdůraznit, že jsem nikdy nepracoval pro společnost Syner ani pro žádnou z jejích dceřiných společností a pana Petra Syrovátka, o němž je v článku řeč, neznám osobně.

Především společnost Syner neovládá libereckou ODS pomocí svých zaměstnanců, jak autorka tvrdí. Po devíti letech v liberecké ODS znám velice dobře strukturu její členské základny. Prakticky se všemi novými členy jsem měl možnost osobně mluvit. Není pravda, že více než 60 % členů ODS v Liberci je zaměstnáno v některých ze společností Syneru. A není pravda, že ten, kdo nemá dobrý vztah k Syneru, nemá šanci dostat se na kandidátku. V liberecké ODS funguje normální vnitroinstitucionální boj jako v každé jiné straně a je jen na lidech, chtějí-li jej podstoupit či nikoli.

Ano, pan Pavel Pavlík, bývalý hejtman Libereckého kraje, je sice zaměstnán ve společnosti Investorsko-inženýrská, a. s., která patří do Syner group. Důvodem je ale to, že tato společnost patří ve svém oboru ke špičce v ČR a taktéž pan Pavlík patří k manažerské špičce a v branži je brán za profesionála, který si získal úctu svých podřízených nejen na krajském úřadě. Je přece přirozené, že člověk s jeho kvalifikací…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 40 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].