Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Koho kryje policejní mluvčí

Až zase bude policie žádat větší pravomoci, například možnost odebírat všem podezřelým DNA, měli by si politici vzpomenout na minulý týden. V něm lze hledat poučení, jak asi budou strážci zákona s nově nabytou biologickou databází zacházet.

Na začátku stál běžný komentář. Moderátor Jakub Železný v něm kritizoval policejně-dopravní akci Jestřáb, protože prý policii slouží jen k nabubřelé reklamě na úkor každodenní práce. Policejní mluvčí Blanka Kosinová ještě ten den vydala prohlášení, v němž Železného po nahlédnutí do policejních svodek popisuje jako hádavého piráta silnic. „Vaše přestupky v dopravě nechci popisovat detailně. Snad jen malé upozornění: obec projíždíme maximálně padesátkou!!!!!!!!“ napsala mluvčí.

Pomiňme teď fakt, že kdykoli se to Kosinové a jejím kolegům nehodí, vyrukují s výmluvou, že žádné centrální údaje policie nemá a že si každý tazatel musí pěkně obvolat policejní okrsky sám. Když však Kosinová chce, tak si informace s obdivuhodnou rychlostí zjistí. To ale teď není podstatné. Jde totiž především o to, že Kosinová ve snaze znemožnit kritika policejní práce zveřejnila osobní informace, které se zveřejňovat nesmí. Za to by měla odejít. Jenže co si počít, když šéfovi dopravní policie Bambasovi to nevadí, policejnímu prezidentovi to nevadí a ministrovi vnitra také ne? A povzdech může jít i z větší hloubky: co s tím, že se z našich policejních šéfů stalo nekritizovatelné, nekomunikativní a nesesaditelné božstvo? Kosinová –…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 41 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].