Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Diskuse

Lže a neověřuje informace

Autor článku Rebel, který ochutnal moc (Respekt č. 10/2005) Petr Třešňák buď záměrně lže, anebo si neověřuje informace. Obojí je neprofesionální. Odmítám reagovat na útoky, pouze poukážu na nepravdy, které text obsahuje.

1. Akce Demonstrace jednoho (kokrhání) se neodehrávala na Staroměstském náměstí, ale před Právnickou menzou.

2. Exkrementy v NG objevila strážní služba bezprostředně po činu a okamžitě je zlikvidovala. Byl jsem o tom uvědomen až následující den. Vedení NG považovalo tento čin za projev vandalství a nemělo důvod udělat jiná než vnitřní opatření. To se ovšem pachatelům nelíbilo, a proto se sami skrze Jiřího Davida zmedializovali.

3. S Jiřím Ševčíkem a jeho ženou jsem se seznámil v r. 1987. Stopy jeho devastujícího působení v NG byly patrné ještě při mém nástupu do funkce generálního ředitele. Ševčíkovi dělali všechno, aby se mnou mohli manipulovat. Když jsem se vzepřel, vedlo to k našemu rozchodu.

4. Věra Jirousová pracovala v NG v oddělení styku s veřejností a byla absolutně pracovně neschopná. Jiné důvody nehrály při jejím odchodu z NG roli.

5. Podpis na petici žádající propuštění Ivana Jirouse jsem odvolal, protože mě Jiří Němec, který o podpis žádal, zcela mylně informoval o důvodech Jirousova zatčení. Byl jsem podveden. Proto jsem nechtěl, aby můj podpis na petici zůstal, a také jsem to dal okamžitě a otevřeně najevo.

6. O Jiřím Načeradském jsem…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 42 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].