Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Scéna

Televize

V klubovém cyklu Prokleté mládí uvádí tento týden ČT 2 německý snímek Alaska.de (pondělí, 21.30). Zavede diváka na předměstí východního Berlína mezi partu teenagerů. Dívka Sabina má neustálé problémy s matčiným přítelem, stěhuje se proto k otci, ale cítí se opuštěná a izolovaná od všech ostatních vrstevníků. Postupně se seznámí s mladíky Eddiem a Michou, kteří ji sice zbaví samoty, ale bohužel rádi překračují zákon a mívají problémy s policií. Jednoho dne se večírek v Michově domě vyvine v hrozivou kriminální zápletku. Zajímavostí je, že režisérka Esther Gronenbornová natáčela pouze s amatérskými herci a do původního scénáře zapracovala jejich osobní zážitky z dospívání.

vobrazek_432.jpeg • Autor: Respekt
vobrazek_432.jpeg • Autor: Respekt

V klubovém cyklu Prokleté mládí uvádí tento týden ČT 2 německý snímek Alaska.de (pondělí, 21.30). Zavede diváka na předměstí východního Berlína mezi partu teenagerů. Dívka Sabina má neustálé problémy s matčiným přítelem, stěhuje se proto k otci, ale cítí se opuštěná a izolovaná od všech ostatních vrstevníků. Postupně se seznámí s mladíky Eddiem a Michou, kteří ji sice zbaví samoty, ale bohužel rádi překračují zákon a mívají problémy s policií. Jednoho dne se večírek v Michově domě vyvine v hrozivou kriminální zápletku. Zajímavostí je, že režisérka Esther Gronenbornová natáčela pouze s amatérskými herci a do původního scénáře zapracovala jejich osobní zážitky z dospívání.

•••

Nejslavnější skandinávská herečka Liv Ullmannová slaví 65. narozeniny. Diváci si ji při té příležitosti mohou připomenout norským dokumentárním filmem, který druhý kanál ČT vysílá v pátek 11. 3. od 21.55. O Ulmannové velmi otevřeně vyprávějí její kolegově v čele s někdejším manželem, režisérem Ingmarem Bergmanem.

•••

A ještě jedna výprava do Švédska: film Před bouří (ČT 2, 13. 3. 23.30) nám představí imigranta z Blízkého východu, který žije příjemný život s milou ženou a dětmi, vše ale změní zpráva, že jeho žena z bývalé vlasti je naživu, vychovává jejich společného syna a ocitla se ve smrtelném nebezpečí. Aby ji zachránil, musí muž zabít jednoho…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 44 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].