Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Pomluv ho, ale seriózně

Fotografie: Odvolaný trenér Straka: Prostě se ho jen zeptali. Foto ČTK • Autor: Respekt
Fotografie: Odvolaný trenér Straka: Prostě se ho jen zeptali. Foto ČTK • Autor: Respekt

Po Praze se šíří šokující informace: sportovní redaktor Mladé fronty Dnes Jan Palička píše za úplatu. „V žádném případě! Málokterá věc je natolik pomlouvačná,“ prohlásil Palička ve čtvrtek na otázku Respektu, jestli je to pravda. Šokující zvěst letí jako blesk po celé republice. Už jen fakt, že se zpráva objevila, může redaktoru Paličkovi ublížit, fámy jsou nebezpečné. Na druhou stranu: pokud by se potvrdila, což Palička vylučuje, byla by to pro MF Dnes těžká rána.

Stop! Máte pocit, že se Respekt zbláznil? Zatím ne, stejně jako nejde o silvestrovský úlet. Úvodní řádky jsou jen doslovným přepisem článku z nejčtenějšího seriózního deníku v Česku ze soboty 18. prosince. I když, pravda, s jednou změnou: v Mladé frontě nešlo ten den o Jana Paličku a jeho případné poklesky, ale vlastně naopak – sportovní reportér Palička tímto sugestivním způsobem referoval o trenérovi fotbalové Sparty Františku Strakovi a fámách, že šňupe kokain. A proč to celé tak teatrálně připomínat? Možná jde o černou předzvěst toho, jak se jednou budou v Česku dělat i tzv. seriózní noviny.

Jen jsme se zeptali

Připomeňme si, co předcházelo. Z pohledu veřejného zájmu vlastně nicotná událost do sportovní rubriky. Před Vánocemi propustili šéfové fotbalového klubu Sparty Praha svého trenéra Františka Straku. Důvody nejsou jasné, ale ani důležité a pravděpodobně většinu lidí vůbec nezajímají.…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 42 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].