Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Ekonomika, Politika

Ztratily se doklady, majitel zkrachovalé Kreditní a průmyslové banky může klidně spát

Historicky první tuzemský bankovní tunel zřejmě zůstane nepotrestán. Soudkyně Dana Pacholíková v minulých dnech už podruhé vrátila k došetření dvanáct let starý případ krachu Kreditní a průmyslové banky. Policie sice během desetiletého vyšetřování obvinila majitele banky Antonína Moravce z několika trestných činů se škodou v řádu stovek milionů, ale podle soudu bylo vyšetřování příliš odbyté. Navíc během mnohaletého putování se z policejního spisu ztratila řada dokumentů, bez nichž je odsouzení Moravce takřka nemožné.

Historicky první tuzemský bankovní tunel zřejmě zůstane nepotrestán. Soudkyně Dana Pacholíková v minulých dnech už podruhé vrátila k došetření dvanáct let starý případ krachu Kreditní a průmyslové banky.

Policie sice během desetiletého vyšetřování obvinila majitele banky Antonína Moravce z několika trestných činů se škodou v řádu stovek milionů, ale podle soudu bylo vyšetřování příliš odbyté. Navíc během mnohaletého putování se z policejního spisu ztratila řada dokumentů, bez nichž je odsouzení Moravce takřka nemožné.

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 43 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].