Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura

Prdím líp než Železný

Česká televize to nemá lehké. Chce být zároveň veřejnoprávní, ale také sledovaná a zábavná. Tu a tam se to daří skloubit, ale nesmyslná touha konkurovat v zábavnosti televizi Nova obvykle převládne. Kdo seděl před obrazovkou předminulou sobotu během pořadu Jiřího Lábuse a Oldřicha Kaisera Zeměkoule, musel být šokován, jak daleko už sbližování obou televizí pokročilo.

Oba muži patří mezi nejznámější české baviče i kvalitní herce, seriál jejich skečů má ovšem dramaticky sestupnou kvalitu. Vyvrcholením byl minulý týden, kdy se z obrazovky valily především zvuky z různých tělesných otvorů. Ať už to byla nevěsta na veřejném záchodku, důchodce, který nestihl na toaletu doběhnout, či říhající sudetský Němec, který spolkl červenou Karkulku.

Kromě prdění zabírá, jak známo, také erotika. Oldřich Kaiser proto natáčel skrytou kamerou slečnu, jak si v obchodním domě zkouší spodní prádlo, a v neobyčejně křečovitém dialogu ji pak přesvědčil, aby se svlékla do naha i v divadle. Bylo evidentní, že autoři veřejnoprávního seriálu sázejí na nejprimitivnější voyeurství publika. Šaty odložil i Jiří Lábus: nahý a zády ke kameře neúspěšně zápasil s kondomem, až musela jeho partnerka zavolat jednotku rychlého nasazení, aby mu v plné policejní zbroji pomohla.

Nejde samozřejmě o to, že by se na veřejnoprávní televizi neměla objevovat nahá těla nebo narážky na sexualitu. Ostatně týž večer – o tři a půl hodiny později – vysílala stejná stanice americký seriál Sex ve městě…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 37 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].