Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Týdenní zprávy

Pondělí - Pokračoval spor ve čtyřkoalici o to, jakým způsobem by měla ODA vyřešit problém se svým šedesátimilionovým dluhem. Pro lidovce je zásadní, aby se ODA sloučila s Unií svobody. ODA a US naopak tvrdí, že žádné ultimátum nesmí spojenecké straně přikazovat zánik.

Pondělí - Místopředseda ODS Jan Zahradil se domnívá, že rakouské referendum, ve kterém téměř milion lidí vyjádřilo vůli, že by kvůli spuštěnému Temelínu měl být zablokován vstup České republiky do Evropské unie, skutečně naději na náš vstup do Unie sníží.

Úterý - Českou republiku navštívil jeden z vůdců čínského studentského povstání v roce 1989 Wang Tan. „Myslím, že v roce 1989 měla Čína na změnu režimu stejné šance, jako Československo,“ řekl v rozhovoru. „Bohužel nás rozdrtili tanky, ale věřím, že budu ještě naživu, až bude Čína demokratická.“

Úterý - Lidé utratili v sázkových kancelářích, orientujících se na tipy na výsledky sportovních utkání v loňském roce více než osm miliard korun. O miliardu více než loni a čtyřikrát více než před pěti lety. Oznámili to představitelé tuzemských sázkových kanceláří.

Středa - Loni stoupl zájem asijských podnikatelů o vstup na český trh. Například Japonsko a Jižní Korea investovaly v České republice patnáct miliard korun, pětinu všech zahraničních investic.

Středa - Prezident Václav Havel se vrátil ze zdravotní dovolené na…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 38 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].