Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Vrazi přišli z dálnice

Sabina Slonková dodnes nemůže zapomenout na tu chvíli, kdy jí policie oznámila, že po ní jde nájemný vrah. Od toho dne uplynuly už čtyři měsíce, údajní organizátoři jsou pod zámkem a na hlavního podezřelého – Karla Srbu – byla minulý týden podána obžaloba. Zázrakem zachráněná novinářka přesto klid necítí. „Karlem Srbou to nekončí, sahá to mnohem dál,“ vybavuje si slova, kterými ji v červenci po zatčení čtyřčlenné skupiny pachatelů varoval ministr vnitra Stanislav Gross. Ten dnes odmítá svoji tehdejší větu komentovat. „Ve vyšetřovacím spisu nejsou žádné přímé důkazy, že by za vraždou stál někdo jiný než Karel Srba,“ přikyvuje k ministrovu mlčení i státní žalobce Barnabáš Liška. Podle důvěryhodných informací však speciální policejní útvary dodnes prošetřují, zda plánovaná vražda nesouvisí s více než stomiliardovou vládní zakázkou na stavbu dálnice D47 z Lipníka do Ostravy. Cena za tuto silnici je podle odborných odhadů předražena minimálně o 50 miliard. A smlouvu, podepsanou pár dní před odstoupením vlády Miloše Zemana, označují v dubnové zprávě pro českou vládu experti z Evropské investiční banky za dokument nesoucí všechny znaky korupce státních úředníků.

obrazek_3999.jpeg • Autor: Respekt
obrazek_3999.jpeg • Autor: Respekt

Sabina Slonková dodnes nemůže zapomenout na tu chvíli, kdy jí policie oznámila, že po ní jde nájemný vrah. Od toho dne uplynuly už čtyři měsíce, údajní organizátoři jsou pod zámkem a na hlavního podezřelého – Karla Srbu – byla minulý týden podána obžaloba. Zázrakem zachráněná novinářka přesto klid necítí. „Karlem Srbou to nekončí, sahá to mnohem dál,“ vybavuje si slova, kterými ji v červenci po zatčení čtyřčlenné skupiny pachatelů varoval ministr vnitra Stanislav Gross. Ten dnes odmítá svoji tehdejší větu komentovat. „Ve vyšetřovacím spisu nejsou žádné přímé důkazy, že by za vraždou stál někdo jiný než Karel Srba,“ přikyvuje k ministrovu mlčení i státní žalobce Barnabáš Liška. Podle důvěryhodných informací však speciální policejní útvary dodnes prošetřují, zda plánovaná vražda nesouvisí s více než stomiliardovou vládní zakázkou na stavbu dálnice D47 z Lipníka do Ostravy. Cena za tuto silnici je podle odborných odhadů předražena minimálně o 50 miliard. A smlouvu, podepsanou pár dní před odstoupením vlády Miloše Zemana, označují v dubnové zprávě pro českou vládu experti z Evropské investiční banky za dokument nesoucí všechny znaky korupce státních úředníků.

Lidé od dálnice

Když se policisté dověděli od prachatického zlodějíčka Karla Rziepela, že byl najat na vraždu novinářky listu MF Dnes Sabiny Slonkové, neměli tušení, kdo si „zakázku“ objednal. „Naše první…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 36 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].