Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Týdenní zprávy

Pondělí – Policie opět zadržela na několikahodinový výslech ředitele TV Nova Vladimíra Železného a obvinila jej z poškozování věřitele. Tohoto zločinu se Železný dopustil údajně tím, že protiprávně převáděl svůj majetek na spolupracovníky a snažil se tak vyhnout placení miliardového odškodného bývalým společníkům a majitelům televize Nova.

Úterý – Pražský Vrchní soud rozhodl, že bývalý komunistický prokurátor Karel Vaš se v roce 1949 sice „zásadní měrou“ podílel na justiční vraždě válečného hrdiny a odpůrce bolševické diktatury generála Heliodora Píky, ale nebude za tento zločin potrestán. „Stíhání Vaše pro trestný čin vraždy bylo promlčeno již v roce 1994,“ vysvětlil předseda senátu Rudolf Tomašovič, proč zrušil předchozí sedmiletý trest od soudu nižší instance a nechal vraha jít.

Úterý – Česká konsolidační agentura oznámila, že za tři sta milionů korun prodá čtyřmiliardový dluh ocelářského magnáta Zdeňka Zemka.

Středa – Bývalý policista Vladislav Patera, který loni při honu na ukradené auto zastřelil náhodnou chodkyni na rušné křižovatce v Mělníku, byl u tamního soudu odsouzen ke dvouletému trestu s podmíněným odkladem; státní zástupkyně se odvolala a požaduje pro Pateru minimálně dva a půl roku ztráty svobody.

Středa – Neznámí zločinci – pravděpodobně z gangu bytových zlodějů – se vloupali do policejního areálu v Českých…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 37 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].