Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Z minulého týdne

Pondělí - Ministerstvo financí oznámilo, že deficit státní pokladny zřejmě na konci roku dosáhne prozatím historické výše 80 miliard korun a vyjednavači ČSSD o nové vládě přišli s informací, že schodek jejich kabinetu pro příští rok by měl vystoupit ještě na dvojnásobek.

Pondělí - Z funkce náměstka policejního prezidenta odešel Václav Jakubík, kontroverzní policista, který těsně před koncem mandátu Zemanovy vlády dostal po letech průtahů bezpečnostní prověrku, přestože v 90. letech podnikal v soukromé sféře s komunistickými špiony a estébáky.

Pondělí - Na pozvání prezidenta Václava Havla přicestovala do Čech Jeho Svatost Tändzin Gjamccho, 14. dalajlama, aby se tady v rámci konference Fórum 2000 zúčastnil debaty představitelů světových náboženství.

Úterý - Česká spořitelna převedla na stát poslední balík svých problematických úvěrů uzavřených v minulých letech a její předprivatizační očista se vyšplhala na čtyřiačtyřicet miliard korun.

Úterý - Nejvyšší soud rozhodl, že někdejší komunistický prokurátor Karel Vaš nebude potrestán za svou účast v justiční vraždě odpůrce komunistického režimu, generála Heliodora Píky v roce 1949, protože jeho skutek byl již promlčen.

Středa - Ministerstvo kultury se rozhodlo porušit daný slib a zakázalo půjčit Francii slavnou kolekci kubistických obrazů sběratele Vincence Kramáře; svůj krok ministerstvo…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 38 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].