Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Týdenní zprávy

Pondělí - Lidé, kteří byli zavlečeni na konci druhé světové války do sovětských internačních táborů se konečně dočkají odškodnění. Prezident Václav Havel podepsal zákon, podle něhož dostane každá oběť za každý započatý měsíc věznění dvanáct tisíc korun. Odškodnění se týká tří set padesáti občanů.

Pondělí - Podle ministerstva financí se v loňském roce po letech stagnace výrazně zvýšily dluhy obcí. V roce 2001 se zvedly o osmnáct procent a dosáhly výše téměř padesáti miliard korun. Nejzadluženějšími městy jsou Praha a Ostrava.

Úterý - Zástupce šéfa kriminální služby ČR Ladislav Kadeřábek podle policejní inspekce znal už pět dnů po útěku Jiřího Kajínka v roce 2000 místo jeho úkrytu a před svými kolegy je tajil. Kadeřábek se podílel ještě jako plzeňský kriminalista na vyšetřování vražd, které měl Kajínek spáchat v roce 1993.

Úterý - Česká pojišťovna půjčila tuzemskému svazu více než pět milionů korun na zaplacení pojistky Jaromíra Jágra, která umožní české hokejové hvězdě hrát za národní tým na mistrovství světa ve Švédsku.

Středa - Šéf České televize Jiří Balvín nenavrhl na jednání Rady ČT nikoho, kdo by mohl vést brněnské studio, a ve funkci tak zůstal Zdeněk Drahoš. Protesty proti tomuto člověku přitom vedly ke známé „televizní vzpouře“ v prosinci 2000 a pan Drahoš je dodnes vyšetřován, že zadával některé zakázky studia soukromým firmám za nevýhodných…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 37 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].