Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Televizní bouře

Z temných a léta se hromadících mraků nad televizí Nova udeřil blesk. Právník generálního ředitele Aleš Rozehnal je ve vazbě, samotný šéf se někde skrývá a pro veřejnost není k dosažení. Policie pročesává sídlo TV Nova i řadu jiných „nováckých“ míst po celé zemi. Jako by se krádež majetku někdejších Železného společníků, na které se podle nedávného rozsudku stockholmské arbitráže podílel i český stát, blížila konečnému rozuzlení. Nicméně příklady táhnou. Do stejně železné pasti jako kdysi šéf Novy chtěl svého investora chytit i držitel licence na TV 3 Martin Kindernay. Nepovedlo se mu to však - a už oznámil radě, že na měsíc přerušuje vysílání.

Železný řetěz

Novinářům Mladé fronty Dnes se ovšem podařilo odhalit, že smlouva mezi Železným a Astronou je s největší pravděpodobností falešná (například je na ní uvedena adresa, kam se Astrona nastěhovala až rok po údajném uzavření této dohody). A co s tím vším má společného Rozehnal? Například autorství podezřelých smluv. Nicméně proč byl zadržen právě on, když pouze plnil požadavky Železného? I na to dávají policejní kuloáry odpověď: právník Rozehnal představuje mezi ostřílenými borci Železného klanu nejslabší článek, který by po pár dnech ve vězení mohl začít „zpívat“.

Nepodvádět, prosím

Horko bylo minulý týden i v jiné zdejší soukromé televizi - TV 3. Investor - americká pojišťovací společnost Prudential - totiž splnil svůj slib a televize zastavila vlastní výrobu. Držitel…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 37 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].