Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Týdenní zprávy

Pondělí - Miloš Zeman připustil, že zakázku na prodej nadzvukových bojových letadel může získat i americká společnost Boeing se stroji F-16. "Americká vláda nám stroje nabídla a je možné to považovat jako opožděný vstup do soutěže vyhlášené vládou na nákup taktických letadel, " řekl Zeman.

Pondělí - Vláda zamítla návrh pravicových poslanců na privatizaci obchodního rejstříku. Podle názoru poslanců by se urychlila registrace firem a zamezila korupce, která je prý při registraci běžná. Poslanecká sněmovna se přesto bude na tomto nebo příštím zasedání privatizací obchodního rejstříku zabývat.

Úterý - Česká televize uvedla, že ministr Jan Fencl vědomě donášel koncem osmdesátých let Státní bezpečnosti. Svědčí o tom dochované dokumenty ze svazků „Expert“ a „Baron“, které vedla StB o Fenclovi jako kandidátovi tajné spolupráce.

Úterý - Vrchní soud v Praze potvrdil zprošťující rozsudek nižší instance pro novináře Tomáše Smrčka. Novinář prokazoval v reportáži, jak šéf BIS Jiří Růžek zneužil pravomoc, a ukázal přitom na kameru listinu označenou jako přísně tajnou.

Středa - ODS a čtyřkoalice navrhly zřízení úřadu s názvem Institut dokumentace totality, který by byl obdobou německého Gauckova úřadu a schraňoval by dokumenty StB z doby vlády komunismu.

Středa - Pravicoví poslanci zamítli vládní návrh zákona o majetkovém přiznání. Zemanův kabinet navrhoval, aby každý občan, jehož majetek přesahuje…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 35 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].