Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Týdenní zprávy

Neděle - Ve tři hodiny ráno se opět zastavil reaktor jaderné elektrárny Temelín. Na vině byl podle informací ČEZ tentokrát špatně nastavený regulační systém.

Pondělí - Média informovala, že vláda už nemá peníze na testování hovězího dobytka na BSE.

Pondělí - Odchod ministra dopravy Jaromíra Schlinga požadovali zástupci sdružení dovozců ojetých vozidel a autoškol na demonstraci před budovou ministerstva dopravy. Nelíbí se jim zpřísnění podmínek pro dovoz ojetých automobilů ze zahraničí a chyby v testech pro autoškoly.

Pondělí - Vyšetřovatelé obvinili deset skinheadů z propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod občanů. Toho se měli dopustit v sobotu na koncertu na Žatecku, kde se navzájem zdravili nacistickým pozdravem.

Pondělí - Rakouské ekologické organizace informovaly, že v září podají žalobu na ČEZ a Westinghouse. Důvodem je fakt, že za případné škody způsobené elektrárnou Temelín ručí firmy šesti miliardami korun. Organizace požadují, aby ručení bylo v neomezené výši.

Úterý - Vládní advokát Jiří Teryngel půjde před kárný senát. Vysloužil si to tím, že ve známé kauze moskevského hotelu Český dům - pronajatého ministerstvem zahraničí za nevýhodných podmínek soukromé firmě - zastupoval obě strany dohody.

Středa - Další krávu nakaženou smrtelnou a na lidi přenosnou chorobou rozežírající mozek odhalily testy v obci Světanov na Žďársku. "Trvám na tom, že…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 37 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].