Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Rozhovory

Každá nemoc je pozitivní informace

Rámeček

BEATA BUNGANIČOVÁ se narodila roku 1960 v Košicích. Absolvovala lékařskou fakultu v Praze, po roce 1989 studovala orientální medicínu ve Švýcarsku, na Srí Lance, v Indii a v Thajsku; tomuto typu medicíny se dnes věnuje. Před několika lety onemocněla akutní leukemií. Na základě poznatků, které na svých studijních cestách získala, se jí podařilo nemoc překonat bez pomoci chemoterapie. Je matkou dvou dospívajících synů.

Jste vystudovaná lékařka. Jak jste se dostala k orientální medicíně?

Během své praxe jsem začala uvažovat o tom, jestli léčení, které provozuji, je úplně správné. A docházelo mi, že to, co dělám, je jenom taková údržba. Silným impulzem k tomu, abych se více zamýšlela nad způsobem léčení, byla zhoubná nemoc plic mého přítele, který byl sportovec, nekuřák a abstinent. Dostalo se mu veškeré známé péče i ze zahraničí, a přesto do roka zemřel. Po revoluci se mi dostala do rukou Tibetská kniha o životě a smrti, kde byl seznam buddhistických center. Napsala jsem tam, aby mi pomohli při studiu východní medicíny. A pak jsem ji začala intenzivně studovat.

Musí mít člověk, který se věnuje orientální medicíně, nějaké zvláštní předpoklady?

Ve východních zemích se věří na to, že se každý člověk narodí s určitým posláním, což se zjišťuje pomocí horoskopu. Podle mého data narození zjistili, že je mým posláním léčit a pokusit se harmonicky sladit klasickou a orientální medicínu. Je pravda, že jsem od dětství snila…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 28 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].