Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Scéna

Apendix (9. - 14. května)

Literatura: Od čtvrtka do neděle probíhá na pražském Výstavišti 6. mezinárodní veletrh Svět knihy na téma „Města - knihy - knihovny“, v jehož rámci se konají desítky autogramiád, besed s autory a veřejných diskusí. Součástí je i výstava Praha - město literární.

 - Ve čtvrtek bude v pražské Knihomolově literární kavárně v rámci Literárního večera nakladatelství Petrov předčítat ze svých knih Michal Viewegh (19.00).

 - V pátek se v Památníku národního písemnictví v Praze na Strahově koná konference František Langer na zlomu století (9.00), na kterou naváže vernisáž výstavy František Langer a uplynulé století (17.00).

 - V sobotu představí Viktor Fischl na pražském knižním veletrhu první tři svazky Spisů Františka Langera, které by měly do roku 2004 dosáhnout počtu patnácti.

Hudba: Ve středu se v pražském Lucerna Music Baru koná v rámci Agharta Prague Jazz Festivalu 2000 koncert souboru Hiram Bullock Group (21.00). V Paláci Akropolis dojde k českému návratu slovenské kapely Vidiek, proslavené v televizním pořadu Triangl blahé paměti. Skupina mezitím vydala další LP, ale na koncertě dojde i na staré hity jako Vidiečan nebo Nechajte si ju (19.30).

 - V pátek bude slavnostně zahájen 55. ročník mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro 2000.

 - Future Loop Foundation je drum'n'bassový projekt Brita Marka Barrotta, který navštíví Česko už potřetí, tentokrát s doprovodnou kapelou. Vystoupí v pátek v Sokolovně v Uherském Hradišti (20.00…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 31 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].