Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Dopisy

Nic společného

V článku Univerzita s cejchem školy podvodu (Respekt č. 38/99) se uvádí, že „každá katedra vypracuje svůj okruh otázek a odpovědí“. To není pravda. Otázky pro přijímací řízení vznikají ve zvláštním týmu, který si děkan k tomu účelu sestavuje. Odborné katedry nemají s přijímacím řízením nic společného. Protože článek autorka napsala po rozhovoru s děkanem, který jí zcela jistě takovou nepravdivou informaci neposkytl, právem se tážeme, jaká je míra pravdivosti vašich ostatních informací. Na tom by redakci mělo záležet tak, jako nám záleží na důkladném vyšetření aféry, která poškozuje bez rozdílu všechny učitele právnické fakulty. Známe míru vlastního pohoršení nad touto aférou, a proto též musíme odmítnout bohorovné, zcela nepodložené tvrzení autorky článku o tom, „s jakým klidem fakulta přijala cejch zkorumpované školy“.

(Pozn. redakce: O přípravě přijímacích zkoušek na právnické fakultě byl Respekt informován tiskovým mluvčím Univerzity Karlovy Václavem Hájkem.)

Prof. JUDr. Alena Winterová, prof. JUDr. Ota Novotný a doc. JUDr. Stanislav Plíva

Nejsme žádní znudění teenageři

Zaujal mě titulek „Barevný svět na house party” od Lindy Kholové (Respekt 38/99). Řekla jsem si, že je fajn, že Respekt píše o…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 26 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].