Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Dopisy

Ne OF, ale zelení

V článku Zajít na hamburger (Respekt č. 1–2/99) jsou některé nepřesné informace, které vrhají špatné světlo na tehdejší zastupitelstvo v Praze 2. Rád bych je proto uvedl na pravou míru:

1. Ladislav Zimmermann nebyl do zastupitelstva v Praze 2 zvolen za Občanské fórum, jak je v článku uvedeno, ale za koalici Strany zelených a jistého sdružení podnikatelů a živnostníků.

2. Dům Jugoslávská 6 v Praze 2 nekoupil pan Zimmermann od radnice, ale, pokud je mi známo, od soukromé osoby. Všechny prodeje obecního majetku procházely velmi přísným a veřejným procesem schvalování zastupitelstvem, kterému jsem měl v té době tu čest předsedat.

Na závěr mi dovolte osobní poznámku. Pan Zimmermann se stal obětí vraždy. Bez ohledu na to, jaký byl a co ve svém životě dělal, si takový konec nezasloužil a mně je ho líto stejně jako každého jiného člověka.

Petr Brodský, v letech 1990–94 starosta MČ Praha 2 

Filozofování o divadle a filmu

Pokud jde o uměleckou kritiku v článku Kdo jde tmou, musí tápat (Respekt č. 3/99), má jeho autor A. Kosík právo nacházet v konkrétním díle jakékoli hodnoty, kritika je záležitost do značné míry subjektivní. Pokud jde o teorii a historii, má se tomu přesně naopak.Ponechme stranou překvapivá tvrzení, jako že "kámen vržený do vody může způsobit nečekané…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 23 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].