Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Zahraničí

Bulvár v konstitučním hávu

Minulé pondělí položil William Jefferson Clinton levou ruku na Bibli a podruhé složil prezidentskou přísahu do rukou předsedy Nejvyššího soudu Williama Rehnquista. Ten pak popřál prezidentovi hodně štěstí. V úterý ráno jeden z reportujících žurnalistů poněkud cynicky připomněl, že soudce Rehnquist jen týden před vlasteneckým obřadem zahájil slyšení ve věci Clinton versus Jonesová.

Příběh 1:

verze Jonesové

Případ Pauly Jonesové, bývalé zaměstnankyně administrativy státu Arkansas, se po dlouhé době opět dostal na přední stránky novin. Zde jsou fakta v jejím podání:

18. května 1991 pracovala Jonesová jako recepční na konferenci o zvyšování kvality managementu, která se konala pod záštitou guvernéra Clintona v jednom z hotelů v arkansaském Little Rocku. Guvernér si jí prý všiml na hotelové chodbě a poslal za ní svého tělesného strážce. Ten jí dal do ruky papírek s číslem pokoje a řekl, že ji Clinton očekává. V pokoji se guvernér vyptával na její zaměstnání a naznačil, že její šéf je jeho dobrým přítelem. Poté ji začal osahávat a svádět. Když se Jonesová odtáhla, Clinton vstal, stáhl si kalhoty a požádal Jonesovou, aby ho políbila na vztyčený úd. Jonesová odmítla. Clinton jí pak řekl: „Tohle zůstane jen mezi námi, jste přece chytrá dívka.“ Dodal, že bude-li mít někdy problémy se svým šéfem, má mu ihned zavolat.Jonesová tvrdí, že vše je nechutným případem protizákonného sexuálního obtěžování, neboť Clintonova slova pro ni představovala…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 21 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].