Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Přílohy

RESPEKT - Vzpomínky na budoucnost

Vážení čtenáři,

dostáváte do rukou katalog k výstavě s názvemRESPEKT - Vzpomínky na budoucnost, která je ve dnech 19. června - 7. července veřejně přístupná v Richterově vile na Pražském hradě. Oč jde? Jak mnozí z vás asi vědí, pořádal týdeník Respekt v minulých letech polemická diskusní setkání, které vysílala Česká televize pod názvem Respektování. Scházeli se tam lidé nejrůznějších povolání, názorů a politických orientací, aby se společně pokusili diskutovat nejen o tom, co je spojuje, ale i rozděluje. Ze stejných důvodů vznikla i myšlenka uspořádat společnou výstavu různých směrů současného českého výtvarného umění. Na pozvání Respektu se tak v Richterově vile sešlo třináct umělců různých generací i uměleckého projevu, aby společně vedli „dialog” na téma „respekt”.

Co však má časopis, sledující politické a společenské dění společného s výtvarným uměním, jež je většinou velmi choulostivé na jakoukoliv politizaci? Těm, kdo si - jako čtenáři Respektu - chtějí udělat vlastní názor, tentokrát nezbývá než se do Richterovy vily dojet (tramvají č. 22) podívat. Následující stránky proto, prosím, berte, jako naše pozvání.

Vladimír Mlynář

Součástí katalogu jsou texty vystavujících výtvarníků. Kurátoři je vyzvali, aby volným způsobem doplnili svou účast na výstavě jakkoliv uznají za vhodné: komentářem, povídkou, básní… Redakce Respektu do výsledku nijak nezasahovala a nechala ho…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 23 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].