Často hledáte, jak…
Obálka vydání 50/1995
50/1995 • 11.–18. 12. 1995

1995/50

Domov

Ztratily se doklady a nadace je svobodná

Tomáš Němeček

V domě číslo 31 na pražském Václavském náměstí už pět let prakticky zdarma sídlí Nadace pro architekturu a stavebnictví ABF. To by nebylo nijak zvláštní: tak výhodné místo za tak výhodných podmínek získala ABF proto, že ji v listopadu 1990 založil stát.

Mámivé půvaby nezávislosti

Jindřich Šídlo

Jsme národ grázlů, nebo zbytečně kriminalizujeme, řekl před půldruhým rokem ministr spravedlnosti Jiří Novák (ODS). Dodal, že jeho úřad "intenzivně pracuje" na podrobném analytickém materiálu, který by mu měl na tento problém dát odpověď a zároveň vytyčit mantinely trestní politiky státu.

V Ústí si republiku rozvrátit nedají

Jindřich Šídlo

Radnice jednoho z obvodů Ústí nad Labem se minulý týden rozhodla dát svým voličům jednoznačně najevo, že jejich klid a bezpečí hodlá bránit za všech okolností. Obyvatelé čtvrti Ústí-město by měli být napříště ušetřeni i nevhodných verbálních projevů.

Počkejte na operačním stole

Martin Kontra

"Při současných platech budou mít o studium medicíny zájem pouze lidé druhé kategorie," upozornil před časem místopředseda České lékařské komory MUDr. Miroslav Čerbák. Jeho varování je neúplné.

Jak Petra Buzková o radost nepřišla

Marek Švehla

V minulém čísle Respektu jsme v článku Jak Petra Buzková o radost přišla informovali o přípravách oslavy třicátých narozenin poslankyně ČSSD Petry Buzkové.