Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Dopisy

Dopisy našich čtenářů.

Lubomír Voleník žije

V rozhovoru s prezidentem NKÚ JUDr. Voleníkem, který byl uveřejněn v minulém čísle Respektu, došlo k jisté konverzační nepřesnosti týkající se prezidentova zdravotního stavu, která vede k řadě telefonátů, jimiž se čtenáři Vašeho listu ubezpečují, že život pana Voleníka není ohrožen.

(Poznámka redakce. Jde o pasáž rozhovoru, v níž prezident Voleník říká: Uviděl jsem, že moře lidí prožívá daleko větší utrpení, než s sebou nesu já. A najednou jim dokážu pomoci. V tom je asi ten motor, který mě žene dál životem. Že je ještě co dávat lidem kolem sebe, i když vím, že já sám umírám.)

Takže, zdravotní stav prezidenta NKÚ je přiměřený nemoci páteře, kterou trpí. Opustit tento svět se nechystá, a naopak svým pokud možno ještě zvýšeným pracovním tempem uvádí své okolí občas v zoufalství.

Jitka Vávrová, tisková tajemnice NKÚ

Bezpečné studium v Turnově

V Respektu č. 13/95 vyšel článek Studium na vlastní nebezpečí. Jako ředitel Školského úřadu Semily, v jehož územní působnosti je Obchodní akademie a Hotelová škola Turnov, musím vyslovit s tímto článkem nesouhlas a uvedené údaje upřesnit.Cituji z předposledního odstavce: "Turnovská škola patří ke dvěma soukromým…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 22 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].