Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Dopisy

Dopisy od našich čtenářů.

Zbavte nás jich!

Bydlím v domě s Romy. Romů se zastávají pouze Češi, kteří žijí ve vilách, a Romové jim slouží pouze k literárním a novinářským úvahám. Pochopte, že ten, kdo jde s průměrnými Romy, jde proti nemajetným a zchudlým Čechům, kteří se nemohou z toho romského pekla odstěhovat. Ať si Romové žijí po svém, ale zbavte nás jich. Příživnictví bylo zrušeno a Romové se potulují ve skupinách po ulicích.

Naše děti vidí jejich desetileté děti kouřit, vidí, jak si romská děvčata sjednávají prostituci. Vidí je neustále těhotné, bez rozdílu věku. Potřebujeme ochranu a Respekt píše tak, že se potom policie bojí zasahovat. Naše čtvrť je nejzaostalejší orientální svinčík. A který politik, kromě pana Sládka, si troufne říci pravdu o hrůzném spolužití s Romy? Ano, několik rodin může žít spořádaně, anebo jeden z rodiny, někdy se to zdá. Ale celek je hrozný. Nemůžeme do divadla, na večerní představení v biografu, bojíme se vyjít z bytu. Nemůžeme se z ničeho těšit, zajímá nás už pouze jediný problém: kdo nás zbaví lidí, kteří žijí podle nějakých kmenových pravidel a nenávidí bílé a mstí se za sebemenší kritiku. Vy je nutíte přeskočit vývoj. Nacpali jste je do hlavního města a je vám jedno, co provedou.

Miroslav Kovář, Holešovice

Historická skutočnosť

Vážení páni redaktori Respektu,nie som síce Váš čitateľ (čo mi zachránilo život pred infarktom), ale čirou náhodou som dostal do rúk vaše číslo 41 a prečítal som si

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 20 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].