Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Čistá práce Slušovic

"Když se nevrátí dobrovolně, vrátí se v železech." Ministr T.Sokol ohodnotil nedávný útěk policisty A.Žáka se svou obvyklou verbální suverenitou.

„Když se nevrátí dobrovolně, vrátí se v železech.“ Ministr T.Sokol ohodnotil nedávný útěk policisty A.Žáka se svou obvyklou verbální suverenitou. K vydání však zatím nedošlo a bývalý vyšetřovatel případu Slušovice je pořád ve švýcarském exilu, odkud zásobuje tisk a naše domácí činitele novými a stále bizarnějšími podrobnostmi svého příběhu. Skandál pokračuje. Mnozí lidé si jistě oddechli, že je to skandál s jinými hrdiny a jiným vyústěním, než se původně čekalo.

Generální prokurátor na dovolené

V záplavě palcových titulků a článků o záhadném kapitánovi" jako by úřadům i tisku uniklo, že emigroval také druhý aktér rozehrané hry. Poté, co Krajský soud v Brně odmítl kvůli nevyjasněným finančním a právním otázkám zaregistrovat nový podnik F.Čuby v České republice, přestěhoval se agrokombinát na Slovensko. Tady dostal u Obvodního soudu Bratislava 1 registraci na počkání. Slovenští právníci vydali na základě totožných podkladů zcela opačné rozhodnutí než jejich čeští kolegové. To však u jednou pravomocně rozhodnuté věci v jednom státě nelze.

Automaticky měla následovat stížnost Generální prokuratury SR pro porušení zákona bratislavským soudem, ale nestalo se nic. Další instancí v řadě byla Generální prokuratura federace, ale ani ta se nepokusila zjednat pořádek. Právnickou blamáž musel nakonec řešit až prezident. Zhruba před čtrnácti dny si pozval generálního prokurátora ČSFR Gašparoviče, aby si s ním promluvil o neudržitelnosti „slušovické“…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 21 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].