Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Pokračování „Případu Matzner”

V loňském 37.čísle časopisu Respekt byla publikována informace Liberálně demokratické strany, která se týkala spolupráce bývalého tajemníka LDS se Státní bezpečností.

Vloňském 37.čísle časopisu Respekt byla publikována informace Liberálně demokratické strany, která se týkala spolupráce bývalého tajemníka LDS se Státní bezpečností. Ke skutečnostem obsaženým v článku lze doplnit několik informací o dalším působení zmíněného pána, ovšem již v jiné politické straně.

Pan Matzner se spolu s panem Fröhlichem objevil loni v srpnu v Čs.národním kongresu, který vznikl přejmenováním Strany čs.neutrality, a jehož úkolem mělo být sjednocení všech pravicových proudů ve společnosti. Po vstupu obou pánů do ČSNK se však jeho původně proklamované pravicové zaměření začalo rapidně měnit. Pro komunální volby byly uzavřeny koalice se stranami vyhraněně levicovými (což mělo za následek odstoupení několika kandidátů), a vznikl záměr sloučit po volbách ČSNK s Čs.stranou socialistickou. Tehdejší předseda Kongresu ing.V.Nedorost byl díky své bezvýraznosti a nemohoucnosti zmanipulován pány Fröhlichem a Matznerem, kteří se vedení ČSNK prakticky zmocnili a začali ho přetvářet k obrazu svému. Začali šířit nepravdivé informace o kolektivním členství různých stran a hnutí v ČSNK přesto, že do strany vstupovali pouze jednotlivci. V té době byl v Poledním Expresu uveřejněn i pomlouvačný článek Kam se podělo 150.000 DM, o němž se „Případ Matzner“ rovněž zmiňuje.

Díky tomu, že se ČSNK stále více profiloval jako levicová strana, byl odmítnut i…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 21 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].