Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Dopisy

Dopisy od našich čtenářů.

„Peníze jsou naše zbraň”

Vážená redakce,

V Respektu č.15 jsem asi 5× po sobě četl článek „Peníze jsou naše zbraň”. S panem, spíše soudruhem Mesiarikem mám osobní zkušenosti. Poprvé jsem ho potkal někdy okolo 5.1.1990 na tehdy ještě fungujícím ÚRO (byl jsem tam poprvé v životě). Už tehdy mě zaujal výrokem ve smyslu „… čekají nás těžké časy. Musíme se poučit od OF a vytáhnout do ulic tisíce lidí, to má váhu“.

Je třeba říci, že je to inteligentní člověk s vysokou schopností se soustředit a kombinovat. Jako dlouholetý člen KSČ je i nyní zcela jasně orientován marxisticky. Skrupule nemívá, nejednou argumentoval při osobní diskusi doslova takto: „No, to chápeš ty, ale obyčejný horník to nepochopí.“ To když šlo o vztah hornických odborů a jejich požadavků k vládě.

No a teď pan Mesiarik tvrdí, že za revoluce i on svorně žádal dialog! On, který se jako placený funkcionář svazu horníků a energetiků spolupodílí na onom ostudném provolání vedení svazu ke generální stávce ke dni 27.11.1989.

Vedení svazu a jeho politika vyvolávají v naší organizaci jasně negativní pocity a celkově začíná převládat pocit, že je třeba tento svaz opustit (přestože je tak bohatý). Stejný pocit nevole mívám z fungování centrály a z obsazování placených funkcí aparátu převážně ostřílenými pracovníky ROH.

V rozhodování…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 18 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].