Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Téma

Slušovická smlouva

Vyšetřovatel zlínské policie kpt.Žák přišel na stopu mnohamiliónové podezřelé machinace, do které jsou podle všech známek zapleteni vysocí funkcionáři bývalého DAK Slušovice.

Ministr Langoš píše novou odpověď na interpelaci S.Devátého

„Nechtěl bych mluvit o podrobnostech, protože jde o Slušovice se vším, co k tomu patří. To už je pomalu špionážní hra.“ Tak zareagoval v úterý 9.4. ministr vnitra České republiky Tomáš Sokol na otázku, co nového se děje ve vyšetřování podivných obchodů mezi Slušovicemi a družstvem BETA Zlín.

O případu jsme vás podrobně informovali v minulém čísle. Vyšetřovatel zlínské policie kpt.Žák přišel na stopu mnohamiliónové podezřelé machinace, do které jsou podle všech známek zapleteni vysocí funkcionáři bývalého DAK Slušovice. Jeden ze šesti obviněných nabídl počátkem března A.Žákovi 1 milión dolarů za to, když nechá celou záležitost spadnout pod stůl. Po třech dnech ta samá osoba obvinila vyšetřovatele z pokusu o vydírání F.Čuby, šéfa slušovického agrokombinátu. Náčelník Okresní správy VB Bedřich Koutný to charakterizoval jako „nesmyslné divadlo“, které má jediný cíl: odstavit kpt.Žáka od případu, a tím zpomalit nebo úplně zmařit vyšetřování. Díky interpelaci poslance Devátého se věc dostala na stůl ministra Langoše a začaly se o ni zajímat i sdělovací prostředky. Ruce v klín nesložila ovšem ani protistrana.

Rozkaz z Brna

Ve středu 10.4.byl kpt.Žák náhle z případu BETA odvolán a major Krejčík z inspekce MV ČR mu sdělil, že je podezřelý z trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele (nátlak na obviněné z Bety) a z pokusu o vydírání.

Dopoledne ve čtvrtek 11…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 24 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].