Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Svatokrádež

Obyvatelé Prahy 8 zřejmě netuší, jak vážně jsou po nedávných komunálních volbách ohroženi - do jednoho by mohli ztratit totožnost. Tak to alespoň vidí obvodní poslanci za komunistickou stranu a za Republikánskou unii.

Obyvatelé Prahy 8 zřejmě netuší, jak vážně jsou po nedávných komunálních volbách ohroženi - do jednoho by mohli ztratit totožnost. Tak to alespoň vidí obvodní poslanci za komunistickou stranu a za Republikánskou unii.

Vrcholný orgán samosprávy v Praze 8 totiž hned na svém ustavujícím zasedání v kulturním domě Ládví (Praha-Ďáblice) veřejně znesvětil sám základ po čtyřicet let pracně budovaného právního pořádku - občanský průkaz. Středisko Ládví už zažilo jedno fyzické zemětřesení, když se asi před pěti lety zřítil strop do právě zamčené samoobsluhy. Nyní se však stalo něco mnohem horšího.

Aféru způsobila poslankyně Rottová (Zelení), když přišla na zasedání s občanským průkazem, prošlým 11 měsíců. Pečlivá komise poslanců její mandát neověřila. Delegát za Občanské fórum rozhodnutí komise zpochybnil a navrhl, aby byla totožnost paní Rottové ověřena jiným způsobem. Například tím, že ji ostatní znají. To však neměl dělat. V té chvíli se nezadatelných práv všech poctivých lidí s platnými průkazy svorně ujali poslanci krajní levice a krajní pravice.

JUDr.Papež z KSČM podal stručný výklad o tom, že občanský průkaz je základním právním dokumentem, který jsme povinni mít stále u sebe. Ing.Báča, člen Republikánské unie - Svobodného bloku situaci zhodnotil razantními slovy: „Tak to jsme tu seděli tři hodiny proto, abychom na Praze 8 zrušili občanky.“

Následovalo hlasování, v němž střední masa poslanců za OF, KAN a Pražskou demokratickou koalici (složenou z…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 22 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].