Často hledáte, jak…
Obálka vydání 9/1990
9/1990 • 9.–16. 5. 1990

1990/9

Domov

Pro koho jsou dělníci grázlové

Petr Janyška

Rozhovor s autory výzvy ČKD polovodiče.

Slovo k tezím volebného programu KSČ

Respekt

Před krátkou dobou byly publikovány Teze volebního programu KSČ. Je to velmi přitažlivý a hluboce lidský program. Když ho přečtete, téměř pocítíte touhu vstoupit do strany, která s takovým programem předstupuje před veřejnost.

Jeden za všechny ...

Jaroslav Spurný

Čtyřicet let vlády socialismu v naší zemi se tiše hovořilo o partyzánech a odbojářích, kteří nikdy partyzány a odbojáři nebyli, a přesto zastávali nebo zastávají význačné funkce ve Svazu protifašistických bojovníků.

Černí baroni a bílá místa

Jan Brabec

Smutně proslulé útvary československé armády, vzniklé po Únoru 48 - Technické prapory (TP) a Pomocné technické prapory (PTP) - nemají přes publicitu posledních měsíců v povědomí občanů této země řádné umístění.

Žhář

Jan Brabec

V rámci široce koncipovaného plánu komunistů na konečné zúčtování s opozicí (akce Norbert) byla na jaře minulého roku vykonstruována causa "záškodnictví".

Předložte občanský průkaz!

Jaroslav Spurný

V nejbližší době má být ve Federálním shromáždění projednán návrh zákona o Federální kriminální policii a zákon o Policejním sboru. Na návrhu pracovala příslušná ministerstva vnitra.

Odmítl jsem potopit loď

Lukáš Marvan

Odmítl jsem potopit starou loď..," byla jeho první věta po mé otázce, proč podává trestní oznámení na ministra dopravy.

Jak jsme s komunisty slavili 1.máj

Miloš Tancibudek

Jak se zmínilo Rudé právo na titulní straně svého plátku, ve Vokovicích bylo při májové veselici dost času i místa pro diskuse, dokonce i před areálem Vysoké školy politické.Před areálem se diskutovalo ne snad proto, že by uvnitř nebylo dost místa, jak by se na první pohled mohlo zdát, ale protože nás pořadatelé dovnitř nepustili.

Je to krize

Respekt

Agresivitou střetů skinheads a jiných skupin s Romy a Vietnamci jsme se již v minulých číslech zabývali. K žádnému zlepšení dosud nedošlo.