Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Tady nejde o růže

Ve čtvrtek 26. dubna se ve Vlašimi před budovou VB a v Benešově před okresním národním výborem bude konat protestní demonstrace. Občané chtějí tímto způsobem vyslovit nedůvěru špičkám okresní Bezpečnosti.

Ve čtvrtek 26. dubna se ve Vlašimi před budovou VB a v Benešově před okresním národním výborem bude konat protestní demonstrace. Občané chtějí tímto způsobem vyslovit nedůvěru špičkám okresní Bezpečnosti. Demonstrace by měla urychlit personální změny ve funkcích náčelníků místního a okresního oddělení Veřejné bezpečnost.

V noci z 12. na 13. dubna byl na vlašimskou pohotovost přivezen zmlácený muž s otřesem mozku a četnými pohmožděninami. Jmenoval se František Innemann. Za letmé asistence tisku a zvláště díky dvěma televizním šotům se tato událost dostala do širšího povědomí, proto jen stručná rekapitulace.Pravidelná schůzka Koordinačního centra OF Vlašim skončila toho včera těsně před desátou hodinou. Pár účastníků se při odchodu zastavilo ještě v restauraci hotelu Blaník, který je od nově přidělené zasedačky občanského fóra vzdálen slabých padesát metrů. V jedenáct třicet se pak i tady začali hosté pomalu zvedat. "Rozloučil jsem se s kolegy a šel domů. Kousek nad hotelem, kde normálně odbočuju z Komenského ulice do sídliště, šel směrem ke mně přes záhony růží mladík. Prohodil jsem něco v tom smyslu, že je těch kytek škoda, že by to šlo obejtí. A on mi řekl: Tady vůbec nejde o růže! Nevím proč, snad z tónu hlasu jsem pochopil, k čemu se schyluje. Sehnul jsem se, abych postavil na zem kufřík, a v tom okamžiku na mě zezadu skočil druhý chlap, kterého jsem si předtím nevšiml."Innemann padl na zem, rozrazil si hlavu a chvíli zřejmě ležel v krátkém bezvědomí. …

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 19 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].