Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Rozhovory

KSČ versus Sokol

Středeční noviny minulého týdne představovaly zajímavé spektrum. Svobodné slovo: Paralela s fašismem, Mladá fronta: Vyklidí KSČ Prahu?, Lidové noviny: Sdělení, Rudé právo: Nehorázný dopis prokurátora. Všechny tyto titulky se týkaly dopisu městského prokurátora, který více či méně citovaly a ve kterém dr.Tomáš Sokol konstatuje, že propagace a agitace politických cílů KSČ je propagací hnutí, které směřuje k potlačení práv pracujícího lidu.

Středeční noviny minulého týdne představovaly zajímavé spektrum. Svobodné slovo: Paralela s fašismem, Mladá fronta: Vyklidí KSČ Prahu?, Lidové noviny: Sdělení, Rudé právo: Nehorázný dopis prokurátora. Všechny tyto titulky se týkaly dopisu městského prokurátora, který více či méně citovaly a ve kterém dr.Tomáš Sokol konstatuje, že propagace a agitace politických cílů KSČ je propagací hnutí, které směřuje k potlačení práv pracujícího lidu. A že v našem platném trestním zákoně existuje paragraf, podle kterého je takové počínání trestné. Jeho nadřízení, povolaní na kobereček klubem komunistických poslanců, jeho stanovisko nesdílejí.Čtvrteční Rudé právo kypí rozhořčením, stanovisky, ostrými protesty, klasickou snůškou dopisů čtenářů (pamatujete na téma Havel?), titulky typu Otevřený útok na demokracii, To už tu jednou bylo v roce 1938 a podobně.Páteční Rudé právo je podstatně méně rozhořčené, když se zmiňuje o jakémsi kolujícím dopisu komunistům, z něhož jsou citovány výroky „čas třídního boje vzplál“, „jde o záchranu socialismu“ a další. Ale to už mohu mluvit s dr.Sokolem osobně. Pokud je ovšem mezi telefonáty z celé republiky čas na souvislou větu.

Dnes je pátek a já bych se Vás chtěl zeptat, jaká je Vaše nynější situa-

Crrr.

 - Pardon, dneska mám telefony každých pět minut. Žiju. Žiju a sedím stále na své židli. Ano, o kárném řízení se mluvilo, ale já bych tuto otázku neakcentoval. Jestliže má pan generální prokurátor pocit, že je nutné, necítím…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 19 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].