Často hledáte, jak…
Obálka vydání 23/1990
23/1990 • 15.–22. 8. 1990

1990/23

Komentáře

vazácké humory

Bohuslav Blažek

Odvaha redaktorů Mladé fronty se sice scvrkává tváří v tvář esům minulého režimu - naposledy dali šanci rozezpívat se bývalému řediteli rozhlasu Kvapilovi, aniž se zmohli na jedinou tvrdou protiotázku -, zato vyrůstají v heroje, když si na anonymní veřejnosti menších měst zkoušejí "nové postupy". 24.7. vyvěsili na Žižkově náměstí v Táboře rasistická hesla a o dva dny později se pochlubili, jak za to dostali od jednoho Roma pěstí.

Konec jedné stávky

Jan Macháček

Z mnoha ohlasů, dopisů, návštěv a telefonátů do redakce na nás dosedá mrazivý pocit. Opět se šíří strach, apatie, resignace. Ve většině podniků nadále setrvává staré vedení. Odborové organizace nefungují nebo jsou infiltrovány zkompromitovanými osobami.

Co vezeš, bratře?

Ivan Lamper

Jak jsme se nedávno mohli dočíst v novinách (Pašeráci jsou na sladké, MF, 31.7.90), požádal jistý "polský kšeftař" jistou vedoucí blíže neurčené samoobsluhy "na Tanvaldsku", aby pro něj objednala třicet metráků cukru.

Je třeba jednat!

Petr Janyška

"Od sametové revoluce se vůbec nic nezměnilo. Soudruzi sedí stále na stejných židlích a smějí se pod vousy a s lidma si dělají co chtějí."... "Nebyla ta revoluce příliš něžná?

Výpověď

Miloš Rehberger

Jsem absolventem stavební fakulty ČVUT Praha, obor pozemní stavby, a v těchto měsících uplynul rok od chvíle, kdy jsme s mou ženou ukončili studium. Zatímco jsem byl na vojně, moje žena měla to štěstí, že zažila sametovou revoluci přímo v ulicích.

Federácia pred revoluciou a po nej

Egon Lánský

Stretnutie so starým priateľom z londýnského exilu, s popredným ruským abstraktným básnikom, ma naladilo retrospektívne, titulky československých novín tendenciu ešte posilnili.