Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Výpověď

Jsem absolventem stavební fakulty ČVUT Praha, obor pozemní stavby, a v těchto měsících uplynul rok od chvíle, kdy jsme s mou ženou ukončili studium. Zatímco jsem byl na vojně, moje žena měla to štěstí, že zažila sametovou revoluci přímo v ulicích.

Jsem absolventem stavební fakulty ČVUT Praha, obor pozemní stavby, a v těchto měsících uplynul rok od chvíle, kdy jsme s mou ženou ukončili studium. Zatímco jsem byl na vojně, moje žena měla to štěstí, že zažila sametovou revoluci přímo v ulicích. V počátcích revoluce jsem sice slyšel z mnohých stran u našeho vojenského útvaru z úst bývalých přisluhovačů režimu a nyní nositelů demokratizačního procesu v armádě staré známé písničky o silách demontujících socialismus, ale věřil jsem, že pravda zvítězí a mladí, jako hybná síla těchto přeměn, budou mít v dalším vývoji zelenou. Asi jsem byl optimistou.Krátce poté, co jsem se vrátil z vojny, dostala moje žena, zaměstnaná v PIOK (Projektová a inženýrská organizace kultury) propouštěcí oznámení."…v důsledku celostátního útlumu investičního rozvoje a z něho vyplývajícího poklesu zájmu investorů o projekční a investiční činnost budeme nuceni, pokud nedojde ke změně vývoje v investičním procesu, přistoupit v našem podniku k organizačním změnám, které povedou ke snížení počtu pracovníků v některých útvarech. Předpokládáme, že budeme nuceni provést tyto organizační změny k 1.1.1991; a v tom případě použít postup podle §46, odst.1, písm.c zákoníku práce.

Proto pokládejte tento dopis za plnění seznamovací povinnosti organizace ve smyslu §11 Vyhlášky č.195/1989 FMPSV, dle kterého je organizace povinna seznámit uvolňované pracovníky s důvody uvolnění, a to nejméně tři měsíce před tím, než jim bude dána výpověď nebo s nimi…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 17 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].