Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Potřebujeme národní výbory

ONV v Praze 9 nedávno rozhodl o rekonstrukci hloubětínského koupaliště. Bylo zašlé a hygienicky závadné. Potud vše v pořádku. Občanům vyhovoval i půvoní záměr: vytvořit areál pro krátkodobou rekreaci obyvatel obvodu.

ONV v Praze 9 nedávno rozhodl o rekonstrukci hloubětínského koupaliště. Bylo zašlé a hygienicky závadné. Potud vše v pořádku. Občanům vyhovoval i půvoní záměr: vytvořit areál pro krátkodobou rekreaci obyvatel obvodu. Dva bazény, plochy pro sport a slunění, žádný nákladný hotel, ale obyčejná šatna. Vedle koupaliště zelený pás a možná i další hřiště, na kterém by sportovaly děti ze dvou blízkých škol. Kolem nich totiž vede průmyslový polookruh (PPO), který zcela zamořil dosavadní sportoviště.

Tak vypadala situace na jaře. Objevily se však fámy o stavbě autokempu. ONV je nejdříve popřel, později, v dopise z 11.května 1990 ale připustil, že: „Do budoucna, dle finančních možností, měla být upravena volná plocha západně od PPO vč. rekonstrukce objektu Kejřův mlýn s lůžkovou kapacitou 150–200 lůžek, realizované v přístavbě ke stávajícím objektům. Náklady na tuto stavbu činily cca 150 mil.Kčs. Zafinancovat takovou stavbu však není v možnostech ONV 9“.Hodný ONV nás na stavbu pozval. Při návštěvě staveniště 30.5. jsme se dověděli, že „výstavba autokempu bude urychlena, protože ONV potřebuje peníze pro samofinancování“. Že by to chudák ONV 11.5. nevěděl? Zřejmě to pro něj bylo větší překvapení než pro občany. Šokovaný ONV usilovně urychluje budování autokempu v místě, které má, jak sám uvádí, „sloužit pro využití volného času obyvatel obvodu“. Budu tedy jako obyvatel Hloubětína jezdit na koupaliště autem a po vykoupání nocovat v kempu? Vysvětlení ONV: prý sem budou jezdit…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 25 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].