Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Jen si tak trochu prásknout

Bývaly doby, kdy už by to nikoho ani nepřekvapilo. Podobných kusů se na stránkách našich novin ocitla celá řada. Braly to tehdy od podlahy a nevynechaly přitom ani rasový původ zneuctěného, ani jeho nikdy nepoznaného dědečka či popraveného otce.

Bývaly doby, kdy už by to nikoho ani nepřekvapilo. Podobných kusů se na stránkách našich novin ocitla celá řada. Braly to tehdy od podlahy a nevynechaly přitom ani rasový původ zneuctěného, ani jeho nikdy nepoznaného dědečka či popraveného otce. Od Rudého Práva po ostravskou Novou svobodu jsme čas od času mohli znechuceně číst články, ve kterých byli stejně tak zavile jako přihlouple zostouzeni ti, na něž moc kromě kriminálů a facek v temných průjezdech neměla jinou zbraň. Kdo byl autorem tragikomických textů, nebo je alespoň podkládal náležitě zbarvenými informacemi, nebylo pochyb.Práskač - nazvali jeden z nich. Jeden z nejodpornějších. Připomněla mi ho obálka s hlavičkou Obvodní správy SNB, kterou jsem 22.června našla na redakčním stole. Obsahovala totiž další díl seriálu, který jsem považovala za definitivně skončený.Sedm xerokopií nejrůznějších dokladů plus stránka lepkavého textu. Článek určený k publikaci. Pod titulkem „Psychopat, agent StB z 50.let řídí prověrky Ministerstva vnitra?“ tři odstavce, z nichž je každý podle mého laického odhadu asi tak na paragraf. Ke cti autora dlužno dodat, že se podepsal a příspěvek doručil osobně.

Na mušce se tentokrát místo disidenta ocitla jedna starší žena. Nejen proto, že autor její jméno nepřetržitě ironizuje, jí budeme dále říkat paní H. Než se dostaneme k samotnému textu, dodejme, že za jménem následuje datum narození. Jak se to běžně užívá v policejních protokolech. Dále jsou zde uvedeny i tři národnosti, které…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 25 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].