Často hledáte, jak…
Obálka vydání 15/1990
15/1990 • 20.–27. 6. 1990

1990/15

Komentáře

Pohodlnost a neprofesionalita denního tisku

Karen Gammelgaard

Často se mi zdá, že o situaci v Československu informuje daleko přesněji a přehledněji zahraniční tisk než domácí noviny. Zkusme se proto kriticky podívat na některé typické zdejší postupy v žánru, ve kterém opravdové noviny vynikají: v informativních, čistě novinářských článcích.

Jedna z nepřehledné řady

Nikolaj Stankovič

OIRT, mezinárodní rozhlasová a televizní organizace, vznikla jako jakási obdoba RVHP v oblasti sdělovací techniky a šíření informaci v 50.letech.

Obrysy konkrétní Evropy

Egon Lánský

Rozhodli jsme se počínaje tímto číslem zavést zahraničněpolitický sloupec, jehož autorem bude Egon Lánský. Jeho komentáře mnozí z Vás léta znají a sledují. Egon Lánský bude výlučně odpovědný za výběr, formu i správnost obsahu.

Kdo vyhrál?

Jiří Tichý

Předseda ústřední volební komise dr.Záhorský potvrdil svobodný a demokratický průběh letošních voleb. Účast voličů byla až překvapivě velká, jejich hlasy byly sečteny a rozděleny. Čísla, čísla a zase čísla. V procentech, mandátech i kusech. Každý je četl, každý je zná.

Svoboda tisku s hliněnou nohou

Ladislav Zajíček

Jednou z prvních věcí polistopadového dění, kterou jsem s nadšením očekával, bylo: konečně budeme mít normální tisk, konkurenci názorů, schopností, talentů...

Média

Bohuslav Blažek

Stalo se poslední dobou národní hrou, že se navzájem voláme ke slušnosti. Se slušností je problém, že kodex, na který se přitom apeluje, nejenom není nikde vyvěšen, ale především příliš nefunguje ve své nepsané, leč podstatné podobě - bez níž je ten psaný jen kusem papíru.