Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Analýza, psychofarmaka, letáky

Inspekce Federálního ministerstva vnitra je vrcholný orgán, který koordinuje další inspekce, působící na správách a úřadech ministerstva. Vede ji ředitel, který podléhá přímo ministrovi.

Inspekce Federálního ministerstva vnitra je vrcholný orgán, který koordinuje další inspekce, působící na správách a úřadech ministerstva. Vede ji ředitel, který podléhá přímo ministrovi. Náplní její práce je především vyšetřování přestupků nebo trestných činů, které páchají úředníci FMV nebo příslušníci bývalé StB. Celá Inspekce FMV má v současné době zhruba padesát pracovníků, z nichž jeden jediný nastoupil po 17.listopadu 89. Je jím nový ředitel, jenž vystřídal plukovníka Pilského, který byl nucen odstoupit 1.dubna 90 potom, co se všemožně snažil brzdit jakékoliv vyšetřování trestné činnosti příslušníků StB.

Do dnešní doby nebyla veřejnost o činnosti Inspekce FMV informována, a tak vznikl dojem, že inspekce nic nedělá. Tento dojem podporuje i postup vůči příslušníkům bývalé StB, kteří měli být už dávno vyšetřováni za svou trestnou činnost během demonstrací, domovních prohlídek a při zadržování nevinných, a kteří se volně pohybují po ulicích a píšou stížnosti na to, že jsou propouštěni. Podařilo se nám získat některé materiály o práci, kterou inspekce vykonala během tohoto roku. Bylo-li jí dost nebo málo, posuďte sami.Inspekce FMV se skládá z několika pracovišť. Prvním je analyticko-organizační oddělení, které se zabývá sběrem, rozborem a vyhodnocováním informací pro FMV. Zní to vědecky, ale v podstatě to znamená monitorování a opisování zpráv, týkajících se například trestné činnosti příslušníků SNB, nebo vypracovávání přehledů o kontrolních akcích. (O…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 20 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].