Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Nepokoje a vzpoury

V minulých dnech měla naše veřejnost možnost seznámit se s tím, že dění uvnitř několika ústavů ministerstva spravedlnosti vyvrcholilo nepokoji a vzpourami obviněných a odsouzených občanů.Jak je známo, vznikly miliónové škody.

V minulých dnech měla naše veřejnost možnost seznámit se s tím, že dění uvnitř několika ústavů ministerstva spravedlnosti vyvrcholilo nepokoji a vzpourami obviněných a odsouzených občanů.Jak je známo, vznikly miliónové škody. Z některých zpráv se dozvídáme, že vinni jsou příslušníci SNV, z jiných, že příčinou jsou přemrštěné požadavky a chování nenapravitelných jedinců. Proskakují také zprávy o tom, že leopoldovská tragédie byla úmyslně zinscenována příslušníky SNV (i jiných složek), aby tak byla zakryta jejich majetková trestná činnost. Veřejnost je tedy dezorientována a žádá od kompetentních orgánů vysvětlení. Je ovšem vůbec možné očekávat pravdivé informace od lidí, kteří své zkušenosti o tomto resortu získávali za časů komunistické nadvlády a kteří nadále okupují význačná místa, ať již v prokuratuře, na soudech, správě SNV či ministerstvu spravedlnosti?

Je pochopitelné, že lidé, kteří rozhodovali o použití násilných prostředků, ani jinak rozhodnout nemohli, neboť je starý režim nenaučil problémy řešit jinou formou. Ani nejlepší vůle těch, které revoluce vynesla na nejvyšší místa a kterých si hluboce vážíme, nemůže vést ke zdárnému konci, pokud budou dezorientováni a dezinformováni.Na základě našich rozhovorů s pracovníky správy SNV, funkcionáři MS i jednotlivými příslušníky si dovolujeme toto aplikovat ve věznici v Brně-Bohunicích:Věznění se chtějí denně umývat v teplé vodě, stěžují si, že je měsíc nenavštívil obhájce ani vyšetřovatel, chtějí mít možnost…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 23 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].