Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Republikánský brigádník

V poslední době se ve sdělovacích prostředcích často objevuje jako nesmiřitelný kritik KSČ (ale i Občanského fóra a jiných stran) předseda Sdružení pro republiku-Republikánské strany Československa dr.Miroslav Sládek.

V poslední době se ve sdělovacích prostředcích často objevuje jako nesmiřitelný kritik KSČ (ale i Občanského fóra a jiných stran) předseda Sdružení pro republiku-Republikánské strany Československa dr.Miroslav Sládek. Jeho vystoupení sledujeme s velkým zájmem a především s velkým údivem, protože jsme měli možnost osobně se s tímto pánem a hlavně s jeho dřívějšími názory a postoji seznámit.

PhDr.Miroslav Sládek u nás nastoupil v roce 1986 na základě konkursu jako vedoucí oddělení VTEI-vědecko technických a ekonomických informací (byl jediným uchazečem). Jeho jednání bylo od počátku průhledně oportunistické, což ilustruje mimo jiné to, že se - byť nestraník - snažil vybudovat svou pozici především prostřednictvím politicky zaměřených akcí. Pozval si jediné dvě členky KSČ v oddělení a žádal je, aby jako komunistky jednoznačně podporovaly všechna jeho rozhodnutí v souladu s linií KSČ. Již několik dní po svém nástupu, dříve než se alespoň povrchně seznámil s problematikou a chodem oddělení a dokonce ještě dříve než se seznámil se všemi podřízenými (přestože se jednalo o malý kolektiv), důrazně požadoval, aby úseková důvěrnice ROH navrhla založení brigády socialistické práce. S tímto požadavkem velice spěchal, neboť během několika dnů se měla konat veřejná stranická schůze, kde se chtěl již „pochlubit“ výsledky svého působení na kolektiv. Většina pracovníků oddělení se však proti založení brigády postavila vzhledem k tomu, že by šlo o čistě formální záležitost. Dr…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 22 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].